Najnovije

KREMLJ IZNEO ČVRST STAV: Demilitarizacija NE Zaporožje moguća samo u jednom slučaju

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da dok se ne ispune svi ciljevi specijalne vojne operacije u Ukrajini, neče biti govora o demilitarizaciji nuklearne elektrane Zaporožje u Energodaru.

Zaporožje. (Foto: Jutjub)

Peskov je izjavio danas da će se ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini nastaviti dok se ne ostvare svi ranije utvrđeni ciljevi i posebno je dodao da nema razgovora o demilitarizaciji nuklearne elektrane Zaporožje u Energodaru.

Peskov je napomenuo da je Putin u kontaktu sa ministrom odbrane i drugim vojnim liderima danonoćno, da je obavešten je o svim akcijama ruske vojske, prenosi Interfaks.

- Naravno, sve što se dešava, sve akcije koje vojska preduzme tokom specijalne vojne operacije, izveštavaju se vrhovnom komandantu - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje kako je ruski predsednik reagovao na "pregrupisavanje snaga i sredstava u Ukrajini".

Ukrajinski Generalštab saopštio je jutros na "Fejsbuku" da je ukrajinska vojska uspela da protera neprijatelja iz više od 20 naselja u prethodna 24 sata.

Dan ranije, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je na "Telegramu" naveo da su ukrajinske trupe ovog meseca povratile više od 3.000 kvadratnih kilometara teritorije i da nastavljaju da oslobađaju područja koja je okupirala Rusija.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA