Najnovije

ALBANCI IZBOLI SRPSKOG MLADIĆA: Napad kod Obilića, povređen i njegov otac

Srpski mladić Nemanja Mitrović (19) iz Babinog Mosta kod Obilića izboden je kasno sinoć u rame i u predelu vrata od strane lokalne albanske porodice koja ih već duže vreme maltretira.

Foto: RIA

Sa Nemanjom je po rukama i stomaku isečen i njegov otac Saša koji je pokušao da odbrani sina, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Otac i sin, kako se navodi, prevezeni su u KBC Priština, a tokom noći transportovani su u KBC Kosovska Mitrovica, gde je Nemanji urađena kompletna dijagnostika i on je smešten na odeljenje hirurgije. Sa njima su noćas sve vreme bili i predstavnici Privremenog organa opštine Obilić ne bi li im pružili pomoć i podršku. 

- Prema rečima očevidaca, Nemanju su napadači presreli na ulici, a reč je o porodici Šabani koja je već napala mlađeg maloletnog sina Mitrovića. Tada su ga za Uskrs presreli na ulici i pretili mu nožem, a dete tek pukom srećom nije povređeno. Avdulah Šabani je poznat po maltretiranju Srba i razbojništvu u ovom mestu, ali prolazi bez sankcija godinama. Očigledno je da za napadače na Srbe nema adekvatne sankcije i Kancelarija za KiM zahteva najstrožu kaznu za počinioca - kaže se u saopštenju.

Iako je Kancelarija za KiM i prilikom prvog napada apelovala i zahtevala od međunarodnih misija da ovom slučaju pristupe najodgovornije, ukazuje se da je incident kulminirao u otvoreno ranjavanje starijeg sina Nemanje. 

- Nema sumnje da je napad na Mitroviće posledica antisrpske politike i neodgovornih, zapaljivih izjava koje svakodnevno stižu iz Prištine i Aljbina Kurtija koji Srbima na taj način crta metu na čelu. Ovaj duboko zabrinjavajući incident uplašio je i onespokojio Srbe u ovoj srpskoj sredini koji se ne osećaju bezbedno ni na svom kućnom pragu. Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći će porodici Mitrović, ali zahteva od međunarodnih misija na KiM da stanu na kraj bahatim albanskim porodicama koje terorišu srpski narod u pokrajini i da bez odlaganja primene adekvatne mere iz svog mandata i nadležnosti i kontektno - pruže punu zaštitu porodici Mitrović! - kaže se u saopštenju.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA