Najnovije

IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC Ovo je Putinov odgovor

Informaciju da je 19 ruskih zvaničnika zatražilo smenu Vladimira Putina preneli su mediji, praveći razne analize. Ali onda je “imperija uzvratila udarac”.

Vladimir Putin. (Foto: ria.ru)

Podsetimo, u rodnom gradu Vladimira Putina Sankt Peterburgu, ali i Moskvi desila se donedavno nezamisliva situacija: 19 zastupnika gradskih opština optužilo je predsednika države za veleizdaju, izglasali su tekst peticije za njegovu smenu i poslali ruskom parlamentu, Državnoj dumi.

Šefa države su prozvali za uništavanje borbenih sposobnosti jedinica ruske vojske, smrt i ranjavanje mladih i radno sposobnih građana Rusije, nanošenje štete ruskoj ekonomiji, pa čak i za širenje Severnoatlantske alijanse početkom rata u Ukrajini.

A onda je "imperija uzvratila udarac", takođe poštujući zakonsku proceduru i vadeći iz fioka stari slučaj, prenose mediji.

Pomenuti zastupnici su pozvani u policiju i sačinjeni su protokoli o tobožnjoj diskreditaciji vojske.

Okružni sud u Sankt Peterburgu u utorak je, naime, dao guverneru Sankt Peterburga priliku da raspusti neposlušne opštinske političare.

Jedan od inicijatora inicijative protiv Putina Nikita Juferev istakao je da nameravaju da ospore tu odluku i tvrdi kako su sve radili po zakonskoj proceduri.

Sud je takođe, prema administrativnom članku o "diskreditaciji" vojske, s 47.000 rubalja kaznio zastupnika Dmitrija Paljugu, koji je bio autor inicijative za smenu Putina.

Izvor: jutarnji.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA