Najnovije

Zelenski sinoć saopštio kakvo je trenutno stanje u Harkovskoj oblasti!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da su ukrajinske snage ovog meseca do sada oslobodile oko 8.000 kvadratnih kilometara okupirane teritorije, u severoistočnoj Harkovskoj oblasti, prenosi Rojters.

Volodimir Zelenski. (Foto: Jutjub)

- Stabilizacione mere su završene na otprilike polovini te teritorije, a na oslobođenom području približno iste veličine, mere stabilizacije su još uvek u toku - rekao je Zelenski u sinoćnom obraćanju, navodi britanska agencija uz napomenu da u ovom trenutku nije mogla nezavisno da potvrdi ove informacije.

Snabdevanje Harkova pod kontrolom

Zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko rekao je da je snabdevanje električnom energijom u Harkovu i Harkovskoj oblasti "obnovljeno 100 odsto".

- Harkovska oblast. Snabdevanje grada i regiona strujom je obnovljeno za 100 odsto - napisao je Timošenko na svom Telegram kanalu.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terekov saopštio je u ponedeljak da je usled ruskih napada ponovo onemogućeno snabdevanje tog grada strujom i vodom.

Regionalni guverener Oleh Sinehubov prethodno je rekao da je u pojedinim delovima Harkovske oblasti došlo do nestanka struje i prekida vodosnabdevanja, pošto su u ruskim napadima pogođeni infrastrukturni objekti.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA