Najnovije

Još jedna zemlja povukla priznanje nezavisnosti tzv. Kosova

Za nas UN važne, ali želim da kažem da donosim dobru vest za građane Srbije, dobio sam još jednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras za RTS-a iz NJujorka, gde prisustvuje 77. Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Kosovo je Srbija (Ilustracija: Nocorosinform)

"Oni rade na tome da uz direktnu podršku onih koji su napravili Kosovo kako oni misle nezavisnim, a mi ne mislimo zato što za nas su UN važne, uvek ćemo se pozivati na međunarodno javno pravo i povelju UN, ali želim da kažem da donosim dobru vest za građane Srbije. Ja sam dobio još jednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova", naglasio je Vučić i nastavio.

"Samo želim da kažem građanima Srbije da je to još jedna fascikla više u našem državnom sefu, još jednu notu imamo, tako da svoju poziciju makar u ovoj organizaciji snažimo i jačamo i radićemo i dalje na tome i borićemo se i ćutaćemo sve dok oni ne krenu sa ulascima u neke nove institucije, a tog trenutka kada krenu iznenadiće se brojem zemalja koje misle drugačije i jasnom većinom koju u ovom telu, kao što su UN, danas imamo", dodao je predsednik.

"Da li će nam to pomoći da izbegnemo sve pritiske i probleme sa kojima ćemo se suočiti – neće, ali to je ono što mi možemo da učinimo", naveo je Vučić.

O Putinovoj podršci Srbiji pročitajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA