Najnovije

PUTIN: Nastavićemo da pružamo sveobuhvatnu podršku Srbiji

Rusija se zalaže za očuvanje suvereniteta Srbije, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na ceremoniji predaje akreditivnih pisama stranih ambasadora, kojoj je prisustvovao i ambasador Srbije u Moskvi Momčilo Babić.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se pre svega na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, nastavićemo da pružamo srpskim prijateljima sveobuhvatnu podršku u očuvanju legitimnih prava i interesa Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, rekao je Putin, prenosi RIA Novosti.

Putin je istakao da Rusiju i Srbiju povezuju odnosi strateškog partnerstva zasnovani na tradiciji prijateljstva, kulturne, duhovne i istorijske bliskosti bratskih naroda.

"Sa predsednikom Vučićem redovno razmatram na ličnim sastancima i u telefonskim razgovorima ključna pitanja daljeg razvoja saradnje. Cenimo želju srpskih prijatelja da vode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj areni i nastavićemo da radimo zajedno na produbljivanju političkog dijaloga, širenju saradnje u ekonomiji, trgovini, naučnoj, tehničkoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi", rekao je Putin.

Napomenuo je i da će Rusija podržati Srbiju u odbrani njenih prava i interesa.

O datumima referenduma u DNR i LNR pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA