Najnovije

Đukanoviću i porodici sankcije SAD ako se kandiduje na predsedničkim izborima!

Ukoliko se kandiduje na predsedničkim izborima, Milo Đukanović i članovi njegove porodice biće izloženi sankcijama Stejt departmenta, saznaje IN4S.

Milo Đukanović (Foto: Predsedništvo CG)

Izvor blizak Stejt Departmentu, koji je ovih dana imao aktivnu ulogu u organizaciji gostovanja premijera Crne Gore Dritana Abazovića i njegovog tima u SAD, tvrdi da su se Amerikanci vrlo jasno odredili prema mogućoj predsedničkoj kandidaturi Đukanovića. Ukoliko se bude oglušio o njihov zahtev da se povuče iz politike, još uvek aktuelni predsednik Crne Gore kao i članovi njegove familije biće stavljeni na američku listu sankcija zbog njegovih veza sa organizovanim kriminalom, tvrdi izvor.

Podsetimo, tokom boravka u Americi, premijer Abazović predočio je na više važnih adresa konkretne dokaze o vezama Đukanovića i ljudi iz njegovog okruženja sa kriminalnim grupama koje se bave švercom kokaina i cigareta.

Abazović je gostujući na Atlantic Council-u javno saopštio da Milo Đukanović personifikuje politiku objedinjenu u dubokoj i privatnoj državi duboko povezanu sa organizovanim kriminalom i korupcijom, i dodao da će to obrazložiti brojnim dokazima što je, kako saznaje IN4S i učinio.

U intervjuu za “Washington Examiner”, Abazović je izjavio da predsednik Crne Gore “štiti kriminalne mreže unutar zemlje” nakon što je njegova vlada napravila rekordan broj hapšenja.

“Predsednik Đukanović je na čelu ovoga“, rekao je Abazović, optužujući ga da je podstakao verske i etničke podele koje su dovele do pada njegove vlade u avgustu.

Abazović je u Americi imao susrete sa više uticajnih članova establišmenta kojima je predočen obiman materijal koji potvrđuje tvrdnje o povezanisti predsednika Đukanovića sa organizovanim kriminalom. To je još više učvrstilo visoke funkcionere Stejt Departmenta da je lider DPS-a prevelik teret za demokratizaciju crnogorskog društva i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Novu kolumnu Miodraga Zarkovića pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA