Najnovije

OLIVERA KOVAČEVIĆ: RTS će se osloboditi kada to građani budu izglasali

Deset godina sam radila politički talk show na RTS i paralelno bila urednica zabavnog programa javnog servisa, ali sam odustala od emisije iz dva razloga, rekla je novinarka Olivera Kovačević na panelu “TV maratonci” na Vikend Medija Festivalu u Rovinju.

Foto: Jutjub

Prvo, kako je istakla, više joj se sviđa posao urednice zabavnog programa, a kao drugi razlog navela je da više ne može da dovede tri ili četiri gosta koji će sukobiti stavove.

“Postalo je nepodnošljivo jer treba naći tri ili četiri gosta koji treba da suoče suprotstavljene stavove, jer je to suština dijaloga. Srbija je toliko polarizovana po svim pitanjima da je dijalog gotovo nemoguć”, ocenila je Kovačević.

Prema njenim rečima, veliki broj pametnih novinara otišao je u PR i marketing, koji prvo budu saveznici medijima, pa onda počnu da im otežavaju posao.

“Promenilo se vreme. Kada političar treba da dođe u emisiju, stranka određuje ko će da bude gost pa se dešava da u pet emisija zaredom šalju iste ljude. Stranka i PR-ovi određuju i ko dolazi u emisiju i šta će da kažu”, navela je Kovačević.

Generalni gledano, dodala je, vlast je najodgovornija za stanje u društvu i najodgovornija za stanje u medijima.

“Oslobođenje RTS će sačekati glasanje građana, ali očito se to njima sviđa”, odgovorila je na pitanje iz publike kada možemo da očekujemo oslobođenje javnog servisa Srbije od vlasti.

Ona je dodala da je do sada radila za televizije Politiku, BK, Pink i RTS.

“Glavni urednici su mi bili Aleksandar Tijanić, Željko Mitrović i Bogoljub Karić, tako da mislim da sam zaslužila beneficirani radni staž”, rekla je u šali i dodala da se Mitrović nikada nije razumeo u informativni program.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA