Najnovije

RUSKE FABRIKE ORUŽJA RADE PUNOM PAROM Proizvode šlemove, pancire, dronove...

One rade čak i vikendom kako bi ispunile zadatke koje je pred njih stavio predsednik Ruske Federacije i vrhovni komandant oružanih snaga Vladimir Putin.

Ruska vojska. (Foto: mil.ru)

Pravi se sve - od šlemova i pancira do najsavremenih borbenih sistema, dronova i avijacije, navodi se u izveštaju koji je preneo portal Sputnjik.
Andrej Golovatjuk, član prezidijuma ruske organizacije Oficiri Rusije i pukovnik u rezervi ukazuje da je pre svega potrebno povećati proizvodnju precizno navođene municije i projektila.

"Mislim da je izuzetno važno povećanje proizvodnje dronova, jer su dronovi pokazali svoju efikasnost. Veoma su efikasni za izviđanje i za gađanje neprijateljskih ciljeva. Troškovi su veoma veliki, jer se sada vodi uglavnom protivartiljerijska i raketna borba", predočio je pukovnik Golovatjuk.

U kompanijama u sastavu državne korporacije Rosteh koja podmiruje oko 40 odsto celokupnih državnih odbrambenih potreba, zaposleni rade prekovremeno, često i vikendom.

Proizvode se vojni avioni, helikopteri, oklopna tehnika, artiljerijski sistemi, visoko precizno oružje, sredstva za elektronsko ratovanje, sistemi za komunikacije i izviđanje, kao i druga borbena sredstva.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA