Najnovije

NAPREDNJAK POZDRAVLJA NACISTIČKIM POZDRAVOM: Slava Ukrajine!

Bivši poslanik SNS Dragan Šormaz redovno se putem mreže Tviter raduje ruskim gubicima tokom specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, a u poslednje vreme sve češće koristi i nacistički pozdrav "Slava Ukrajine" koji su u Drugom svetskom ratu koristile ukrajinske pronacističke jedinice Stepana Bandere.

- Ovih je 80% podrzavalo rat, ali samo dok im rat nije zakucao na kućni prag. Nije mi ih žao. SLAVA UKRAЇNІ – napisao je Šormaz na Tviteru deleći video na kome su prikazane gužve za ulazak u moskvoski aerodrom Šermetjevo za koje Šormazovi izvori tvrde da pokazuju Ruse koji beže od mobilizacije.

Snimak je autentičan i zaista pokazuje gužvu na ulazu u aerodrom, ali ne zbog bekstva iz Rusije već zato što su kontrole na ulazima aerodroma pojačane nakon što su ukrajinski nacisti ubili mladu novinarsku Darju Duginu u terorističkom napadu u Moskvi. Nažalost, Šormaz koji je i predsednik Evroatlantskog aveta u Srbiji čak i u ženama i sredovečnim muškarcima u redu za ulazak na aerodrom vidi begunce od Putinove mobilizacije.

Sa druge strane njegov partijski kolega poslanik Vladimir Đukanović kuka na istoj društvenoj mreži jer pojedini mediji šire mržnju protiv Rusa.

- Ne razumem izveštavanje pojedinih režimskih medija o zbivanjima u Ukrajini. Oni su na istim talasnim dužinama kao N1 i NOVA S. Čemu ta antiruska histerija? Takvo izveštavanje užasno šteti Srbiji – napisao je on na Tviteru.

Đukanović bi trebao da popriča prvo sa svojim stranačkim kolegama.

Da je SNS čovek, dijagnoza bi bila šizofrenija.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA