Najnovije

Svađa poslanika oko mesta u Skupštini

Odluku o rasporedu sedenja tri poslaničke grupe u skupštinskoj sali doneće Administrativni odbor, rekao je danas šef poslaničke grupe koalicije NADA Miloš Jovanović.

Skupština Srbije (Foto: Jutjub)

Na prethodnoj sednici, predsednik tog Odbora Milenko Jovanov, rekao je da će uputiti apel poslaničkim grupama koalicija NADA, Moramo - zajedno i Zeleno-levi blok da se dogovore oko rasporeda sedenja, te da će, ukoliko se ne dogovore, konačnu reč dati Administrativni odbor.

Problem oko rasporeda sedenja poslanika javnost je primetila prilikom održavanja posebne sednica na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić predstavljao izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom, 13. septembra.

Tada je došlo do neslaganja šefa poslaničke grupe koalicije NADA Miloša Jovanovića i zamenika predsednika poslaničke grupe Moramo-Zajedno, Aleksandra Jovanovića, Ćute.

Jovanović je danas novinarima rekao da je dogovor za raspored sedenja postojao samo za konstitutivnu sednicu Narodne skupštine, te da su se poslanici koalicije NADA 13. septembra, kojih ima 15, smestili tako da se poštovala praksa sedenja u parlamentu od ranije.

“Što se sedenja tiče nikada problema nije ni bilo. Mi smo na konstitutivnoj sednici sedeli onako kakav je bio dogovor za konstituvnu sednicu. On je važio samo za konstituivnu sednicu. Mi smo na drugoj sednici o KIM sedeli onako kako je to bilo i ranije, po brojnosti i jačini poslaničkih grupa. Bili smo na svojim mestima. Nekom drugom je bilo važno kako se sedi,”, rekao je on.

Jovanović je zaključio da će se ubuduće sedeti onako kako to utvrdi Administrativni odbor, a veruje da će se poštovati praksa od ranije.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA