Najnovije

"REZULTAT JE TU!" Lider LNR objavio ishod referenduma: Danas Putinu šalje jedan zahtev

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije.

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

LNR će danas od ruskog predsednika Vladimira Putina tražiti da razmotri prijem LNR u sastav Ruske Federacije.

Lider samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) u Ukrajini Leonid Pasečnik najavio je da će kasnije danas pripremiti dokument kojim se od Putina traži da razmotri prijem LNR u sastav Ruske Federacije, prenosi TASS.

- Rezultat je tu! Stanovnici Luganske Narodne Republike su se opredelili za svetlu i prosperitetnu budućnost - napisao je on na Telegramu, komentarišući rezultate referenduma koje su organizovale proruske vlasti, o pristupanju LNR Rusiji.

- Danas ću pripremiti odgovarajući dokument kojim tražim od ruskog predsednika Vladimira Putina da razmotri pristupanje LNR Ruskoj Federaciji kao konstitutivnog člana u skladu sa zakonom - zaključio je Pasečnik.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao "farsu".

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA