Najnovije

RUSI PONOVO POGODILI UKRAJINSKU LEGIJU STRANACA: Kod Nikolajevke ostalo 80 leševa plaćenika

Izveštaj Ministarstva odbrane Ruske Federacije o specijalnoj vojnoj operaciji za 29. septembra 2022. godine koji je predstavio general Igor Konašenov:

Ilustracija (Foto: Jutjub)

- Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju.
 
- Visokopreciznim udarima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije po položajima stranih plaćeničkih jedinica „Legija stranaca“ u rejonu naselja Nikolajevka Donjecke Narodne Republike uništeno je do 80 militanata.

- Više od 70 ukrajinskih vojnika i 14 jedinica vojne tehnike uništeno je od posledica udara po privremenom razmeštaju drugog bataljona 92. Mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u blizini grada Kupjanska u Harkovskoj oblasti.

- Udarima operativno-taktičke avijacije, raketnih trupa i artiljerije neutralisano je šest komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine, uključujući komandna mesta 53. Mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u blizini naselja Elizavetovka Donjecke Narodne Republike i 14. Mehanizovane brigade u oblasti naselja Dvurečna u Harkovskoj oblasti, kao i 87 artiljerijskih jedinica, ljudstva i vojne tehnike u 198 rejona.

- Tokom kontraartiljerijske borbe u rejonu naselja Pavlograd Dnjepropetrovske oblasti, neutralisana je raketna baterija višecevnih raketnih sistema "Hajmars" proizvedenih u SAD-u. Artiljerijska baterija američkih haubica M777 neutralisana je u blizini naselja Guljajpolje u Zaporoškoj oblasti. U oblasti naselja Jevgenovka u Donjeckoj Narodnoj Republici uništen je artiljerijski vod oruđa velikog kalibra „Giacint“.

- Takođe, uništeno je devet skladišta municije i raketnog i artiljerijskog oružja u oblastima naselja Kolomijcevo u Dnjepropetrovskoj oblasti, Kotljarevo, Bereznjegovatoe i Ševčenkovo u Nikolajevskoj oblasti, Ležino u Zaporoškoj oblasti, kao i u Kramtorsku i Malinovki u Donjeckoj Narodnoj Republici.

- Radarska stanica ukrajinskog protivvazdušnog raketnog sistema S-300 uništena je u blizini naselja Vladimirovka, Nikolajevske oblasti.

. Lovački avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su MiG-29 Vazduhoplovnih snaga Ukrajine kod naselja Kurahovo u Donjeckoj Narodnoj Republici i ukrajinski Su-24 kod naselja Kaluga, Nikolajevska oblast.

- Sistemi PVO neutralisali su osam bespilotnih letelica u oblastima naselja Aleksandrovka u Nikolajevskoj oblasti, Bruskinskoe, Rajskoe, Sadok u Hersonskoj oblasti, Jasenjevka Luganske Narodne Republike, Pavlovka i Petrivske Donjecke Narodne Republike.

- Pored toga, sedamnaest raketa američkih višecevnih raketnih sistema "Hajmars" i jedna protivradarska raketa američke proizvodnje "Harm" presretnuto je u oblastima naselja Novaja Kahovka, Hersonske oblasti i grada Hersona.

- Ukupno, od početka specijalne vojne operacije uništeno je 307 aviona, 155 helikoptera, 2.107 bespilotnih letelica, 377 protivvazdušnih raketnih sistema, 5.147 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 855 višecevnih raketnih bacača, 3439 artiljerijskih oruđa, kao i 5973 specijalnih vojnih vozila.

Da li se bližimo kraju rata? Saznajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA