Najnovije

PAROVIĆ: Srpski deo gasovoda „Turski tok“ takođe u opasnosti

„Nakon diverzija na gasovodima „Severni tok 1 i 2“ izvesno je da je započet svetski energetski rat koji će se odvijati na svim važnim rutama za snabdevanje energijom. Imajući u vidu da je još ranije zatvoren gasovod „Jamal“ koji ide preko Poljske, a da su gasovodi koji idu preko Ukrajine u ratom zahvaćenom području, još jedino potpuno operativan ostaje „Turski tok“ kojim se nekoliko evropskih država snabdeva gasom iz Rusije” , kaže dr Miroslav Parović.

Foto: Jutjub

Zbog toga, kako kaže Parović, treba očekivati da će se ova strateški važna energetska instalacija sada naći pod različitim vidovima pritisaka, a ne treba isključiti i mogućnost fizičke diverzije na samom cevovodu, ili na nekoj od kompresorskih stanica.

“Zato sve srpske bezbednosne službe treba da prestanu da se bave zaštitom lika i dela Aleksandra Vučića, već treba da počnu da aktivno rade da preduprede potencijalne napade na energetsku bezbednost države. Pri tome, najveći broj onih koji su angažovani za diverzije sede u vlasti na nekim od najodgovornijih pozicija. Slučaj strujarske mafije i njihove efikasnosti na uništenju srpskog elektroenergstkog sistema govori da se radi o zaista velikim profesionalcima”, poručuje Parović.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA