Najnovije

ODMAH SU PREDUZETE MERE: Lavrov se oglasio posle ubistva ruskih diplomata u Kabulu

Pojačane su mere zaštite ruske ambasade u Kabulu, između ostalog, čuvaće je i dodatne snage „talibanskih vlasti“ i kontraobaveštajnih službi Avganistana, izjavio je u ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Foto: RIA

- Odmah je preduzet kompleks mera za jačanje zaštite spoljnog radijusa, uključene su dodatne snage talibanskih (pokret Talibana je pod sankcijama UN zbog terorističkih aktivnosti) vlasti i obaveštajne i kontraobaveštajne službe Avganistana - rekao je Lavrov uoči razgovora sa ministrom inostranih poslova Tadžikistana.

- Nadajmo se da će organizatore ovog terorističkog akta i njegovi počinioci uskoro stići zaslužena kazna - rekao je šef ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Podsećamo, eksplozija je odjeknula u Kabulu, u području gde se nalazi zgrada ambasade Rusije. U pitanju je teroristički napad. Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da su poginula su dvojica ruskih diplomata.

Eksplozija se desila kada je ruski diplomata izašao da pročita spisak onih koji čekaju u redu za vizu, saopštio je Hamid Hajdari, bivši glavni urednik 1TVnjuz.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da su u napadu teroriste-samoubice poginula dvojica ruskih diplomata. Prema izvoru Sputnjika, u pitanju su drugi sekretar ambasade Šah Mahmud i pripadnik obezbeđenja ambasade.

Prema preliminarnim informacijama, u terorističkom napadu je poginulo i povređeno više od 25 osoba.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je teroristički napad koji je izveden pored ruske ambasade u Kabulu.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA