Najnovije

"POSLALI STE IH U SIGURNU SMRT!" Evo šta se dešava na novom frontu, kontraofanziva naređena zbog interesa

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da je kijevskim režim u pokušaju kontraofanzive poslao u smrt nekoliko hiljada svojih vojnika, ali da nema govora ni o kakvom "probijanju" odbrane.

Mapa. (Foto: riafan.ru)

Po njegovim rečima, kod Nikolajeva, Harkova i u Zaporožju poginulo je na hiljade ukrajinskih vojnika koje je ukrajinski režim poslao u sigurnu smrt i kojima specijalni odredi nisu dali da se povuku.

"Da bi izmolili novo naoružanje, posebno uoči sastanka ministara odbrane NATO-a u bazi Ramštajn koji je juče održan, režim Zelenskog je pokušao da stvori bar privid da Ukrajina može da izvrši ofanzivu", rekao je Nebenzja na sednici SB UN.
Diplomata je dodao da su ukrajinski propagandisti u najvišim ešalonima vlasti otvoreno delili sa svetskom zajednicom planove o ofanzivi čiji je cilj bio vraćanje izgubljenih teritorija, što je u suprotnosti sa principima vojne strategije.

"Koliko možemo da procenimo, čak se i rukovodstvo Oružanih snaga Ukrajine protivilo tom bezumlju, ali lider Ukrajine je bio nepokolebljiv nakon razgovora sa američkim i britanskim kolegama", konstatovao je Nebenzja.

Kako je objasnio, ukrajinski vojnici su uspeli da zauzmu samo nekoliko sela na periferiji, te da "nema govora ni o kakvom prodoru", što vrlo dobro znaju vojni eksperti.

"Međutim, zapadni mediji su već razglasili da je Ukrajina prešla u kontraofanzivu koju treba podržati novim zapadnim oružjem. Tako je stvorena neophodna medijska pozadina za sastanak u Ramštajnu", ocenio je diplomata.
Iz administracije Harkovske oblasti je saopšteno da se vode borbe duž cele kontakt linije.

Juče je u američkoj bazi Ramštajn u Nemačkoj održan sastanak ministara odbrane i najviših vojnih predstavnika iz 50 zemalja, sa ciljem dalje podrške Ukrajini u ratu protiv Rusije.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA