Najnovije

DODIK: Orden RS i za predsednike SAD, Nemačke, Britanije i Francuske

U banjalučkoj kasarni Kozara danas je održan prijem povodom pravoslavnog Božića, sa kojeg je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio da će naredne godine predložiti da Orden Republike Srpske na ogrlici dobiju predsednici Amerike, Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

"To su predsednici zemalja koje su zaslužne za Dejtonski sporazum", rekao je Dodik na prijemu koji organizuje Treći pešadijski (Republika Srpska) puk Oružanih snaga BiH.

Istakao je, prenose banjalučke Nezavisne novine, da je čast za Republiku Srpsku da je Vladimir Putin, predsednik Rusije, pristao da primi Orden Republike Srpske na ogrlici.

On je rekao da je Putin političar koji podržava poziciju Republike Srpske unutar Dejtonskog sporazuma.

Dodik je precizirao da je Republika Srpske pre nekoliko meseci kontaktirala Putina sa pitanjem da li bi primio orden i da je njegov odgovor bio pozitivan.

Poručio je da Republika Srpska nije odustala od politike neutralnosti u odnosu na rat u Ukrajini, ali da Srpska nije pristala da bude deo antiruske histerije.

Rekao je i da svi u Republici Srpskoj treba da se osećaju sigurno kao i većinski srpski narod, uveren da će Dan Republike biti proslavljen i naredne godine.

Željka Cvijanović, predsedavajuća i srpski član Predsedništva BiH, je rekla da se s ovog prijema šalje poruka mira, te da Srpska neguje svoje tradicije, ali da gleda u budućnost, prenosi Tanjug.

Radovan Višković, premijer Srpske je kazao da puk Republike Srpske baštini svoju tradiciju i da će ta tradicija biti obeležavana i narednih godina.

Mirko Okolić, zamenik ministra odbrane BiH, je rekao da Republika Srpska želi mir i da želi da zadrži svoja prava koja joj pripadaju.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA