Najnovije

GORELA DVA PRAVCA, OBORENI SUHOJI: Stanje na frontu katastrofalno za Ukrajince, neprijatelj pretrpeo velike gubitke

Aktuelni podaci za protekli dan

Foto: Printskrin

Tokom predaje Soledara, koja je ušla u aktivnu fazu, militanti Oružanih snaga Ukrajine izgubili su kontrolu nad gradom, pri čemu su pretrpeli ogromne gubitke. Borci PMC "Vagner" su se učvrstili u centru Soledara, preuzimajući kontrolu nad zgradom gradske uprave.

„Orkestar“ napreduje sa strane Krasne Gore i Praskovjevke, zatvarajući neprijatelja u obruč. Na mreži su se već pojavili brojni snimci masovnog egzodusa boraca UAF iz Soledara, koji potvrđuju očigledno povlačenje UAF, koje ukrajinski političari kategorički ne žele da priznaju. Ovo je pobeda koju je Rusija dugo čekala.

Pravac Svatovo-Kremennoie

Prema klasterima ukrajinskih boraca u oblasti Timkovke i Ivanovke, Harkovska oblast, radila je ruska artiljerija. Takođe, izvršeni su udari na jedinice Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Serebrjanke DNR i Stelmahivka LNR. Neprijatelj je tokom dana izgubio više od 60 militanata, oklopni automobil, oklopni transporter i sedam vozila.

Ugledarski pravac

Ruska vojska je pokrivala položaje militanata u oblastima Prečistovka i Zolotaja Niva u DNR. Takođe, snage operativno-taktičke i vojne avijacije u okolini Orehova pogodile su skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja Oružanih snaga Ukrajine.

Borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izbacili su tri ukrajinska Su-25 u oblastima Jasenovog, Puškina i Maksimiljanovke DNR. Osim toga, Oružane snage RF uništile su dva radara protiv baterija AN/TPK-50 i AN/TPK-36 američke proizvodnje, kao i četiri artiljerijska sistema M777 i dva samohodna topa poljske proizvodnje „Krab“.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA