Najnovije

NEPRIJATELJA OTKRILA JEDNA STVAR: Ukrajinci jednostavno nisu očekivali takav razvoj događaja (VIDEO)

Mobilisani vojnici i dobrovoljci pričali su o tenkovskom duelu sa Oružanim snagama Ukrajine u Donbasu

Ruska vojska. (Foto: Printskrin)

Ruski mobilisani borci i dobrovoljci koji su izvršavali zadatke u sastavu 59. tenkovskog puka 144. motorizovane divizije Zapadnog vojnog okruga učestvovali su u tenkovskom duelu sa ukrajinskim trupama u Donbasu, javlja dopisnik RIA Novosti. Agencija je dobila snimak ovog jedinstvenog sukoba.

Prema rečima borca sa pozivnim znakom Dim Dimič, on je dobrovoljno otišao u zonu specijalne operacije, jer nije mogao da stoji po strani i odlučio je da pomogne svojoj domovini.

„Tog dana ujutro je primljen zadatak, primljene su koordinate, momci su pozvali pomoć. Neprijateljski tenkovi jednostavno nisu očekivali takav razvoj događaja da bismo tako drsko napredovali i uzvratili”, rekao je on o okolnostima koje su prethodile tenkovskoj bici.

Zauzvrat, mobilisani strelac-operater posade Plamja je precizirao da je njihov zadatak da izračunaju tačne koordinate ukrajinskog oklopnog vozila, dok su druga dva ruska tenka odvukla pažnju neprijatelja.

Pogledajte snimak tenkovske borbe:

Prema njegovim rečima, bitka je počela nakon što je neprijatelj dozvolio da bude otkriven otvaranjem vatre. „Neprijateljski tenk je pucao, a onda sam, zapravo, počeo da ga tražim u nišanu, kada sam ga video, uzvratio sam vatru. Oni su uzvratili vatru. Pogodili su dva tenka", rekao je.

Borci su takođe izvestili da uglavnom rade sa zatvorenih vatrenih položaja, ali ponekad dolazi do direktnih „okršaja“ sa neprijateljem.
„Nije prvi put da se krećemo tamo: svaki put kada krenemo napred, čekamo odgovor, čekamo zasedu, ali ipak zadatak mora da se završi. Najteže je pronaći metu, ali ipak uzmite, idite i završite zadatak“, rekao je Dim Dimič.

LOV NA "VAMPIRA": Rusi dronom uništili NATO oružje kojim su ubijani civili u Donjecku (VIDEO)

Izvor. RIA Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA