Najnovije

ŠIPTARSKI VOJNICI RASPOREĐENI NA OSTRVU: Argentina traži da se hitno izbace, evo ko ih podržava

Četa tzv. kosovskih bezbednosnih snaga je stigla na Malvine (Folklandska ostrva).

Tzv. KBS. (Foto: mod.rks-gov.net)

Pripadnici KBS-a su smešteni u bazi „Maunt Plezant“, koja se nalazi na oko 50 kilometara od prestonice Malvinskih ostrva.

"Plan je da ostanu do tri godine, uz periodične rotacije. Grupu KBS koja je doputovala čini između sedam i devet ljudi, ali uopšte nije bitan broj, već činjenica da su raspoređeni na teritoriji oko koje postoji spor o suverenitetu, koji je priznat od strane Ujedinjenih nacija", dodaje naš dobro obavešteni izvor.

Zbog pomenutog raspoređivanja pripadnika KBS, Argentina je krenula u „diplomatsku ofanzivu“, i sprovela niz napora u Beogradu i Londonu.

Početkom decembra argentinsko Ministarstvo spoljnih poslova uručilo je formalnu protestnu notu britanskoj ambasadorki u Argentini.

Pored toga, Argentina je obavestila ostale latinoameričke zemlje o ovom jednostranom britanskom aktu, i s tim u vezi je značajna regionalna organizacija Zajednica latinoameričkih naroda (CELAC) izdala osuđujuću izjavu.

"Argentina će istrajati u svom protestu zbog prisustva pripadnika KBS na Malvinskim ostrvima, naravno i u svojoj diplomatskoj borbi oko suvereniteta nad Malvinskim ostrvima i okolnim pomorskim prostorima, kako bilateralno tako i u različitim međunarodnim forumima", potvrđuje naš sagovornik.

POTRESNE REČI UKRAJINSKOG VOJNIKA U SOLEDARU, OPISAO UŽAS: "Rečeno nam je da ćemo biti povučeni, a sada smo jednostavno napušteni"

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA