Najnovije

DA LI JE OVO KRAJ KIJEVSKOG REŽIMA? Ključni čovek Zelenskog podneo ostavku! (FOTO)

Savetnik ukrajinskog predsednika Oleksij Arestovič jutros je predao svoju ostavku Volodimiru Zelenskom.

Volodimir Zelenski. (Foto: Jutjub)

Podsetimo, Arestovič je svojom izjavom izazvao buru nakon napada na Dnjepar. Arestovič je i ranije bio poznat kao osoba koja je sklona kontroverznim izjavama u kojima se direktno ili nedirektno sukobljava sa zapovednicima Oružanih snaga Ukrajine, lokalnim političarima itd.

Ovoga puta je buru izazvao svojim obraćanjem u kojem je izjavio da je raketu iznad grada oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana te da se projektil zbog toga nekontrolisano srušio. Malo je reći da je takva izjava u velikom delu ukrajinske javnosti izazvala bes, užas i ogorčenje.

Posebno je zanimljiv argument na kojem je Arestovič izgradio svoju verziju događaja: "Moj prijatelj, bivši oficir protivvazdušne odbrane, hodao je ulicom u trenutku pogotka. Rekao mi je da je 100% čuo dve eksplozije i da je prvu identifikovao kao rad protivvazdušne odbrane. Do sada nije pogrešio. I bio je siguran da je projektil oboren." Nakon te izjave, gradonačelnik Dnjepra Boris Filatov opisao je Arestoviča kao "samoljubivog skota".

Osim toga, pozvao je Službu sigurnosti Ukrajine i protivobaveštajnu službu da odgovore na izjave savetnika.

Komentar je izazvao bes u Ukrajini, što je navelo Arestoviča da se izvini.

"Nudim svoje iskreno izvinjenje žrtvama i njihovoj rodbini, stanovnicima Dnjepra i svima koji su bili duboko povređeni mojom pogrešnom verzijom razloga zašto je ruska raketa pogodila stambenu zgradu", napisao je na Fejsbuku.

Zatim je povukao svoje onlajn izvinjenje, rekavši da je u svojim početnim komentarima jasno rekao da je njegov zaključak samo preliminarna teorija.

Tokom dana je Vagnerova grupa zauzela ji strateški važno naselje Sol. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Index.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA