Najnovije

DŽON BOSNIĆ: Kako je CIA pokušala da me regrutuje (VIDEO)

„Postoje određene strukture koje su van državnih kontrola, koje izazivaju ratove i stvaraju haos u svetu. To uključuje i Svetski ekonomski forum u Davosu, za koji sam raznih državnicima pisao govore pre nekih 25 godina. I tada sam shvatio, o kakvom se zlu u stvari radi, pošto sam bio u epicentru ovog talasa, koji je tek sada kod nas došao“ rekao je DŽon Bosnić u emisiji „Teša Podcast“.

U toku svog rada kao savetnik u Japanu, DŽon Bosnić je bio kontaktiran direktno od strane CIA sa ponudom za saradnju, nudeći mu finansijska sredstva i uspeh u karijeri u zamenu za davanje informacija. 

„Došao mi je čovek, predstavio se je da je iz CIA, i ponudio potencijalnu saradnju. Rekao sam mu, možemo da sednemo, ali nisam optimista u vezi ideje da ikada sarađujem sa vama, zato što ne radim neke stvari za novac. U to vreme sam zarađivao ogromne cifre kao savetnik, i živeo izuzetno u Japanu. Uglavnom oni ti daju za vesti informacije do kojih nikako nebi mogao da dođeš bez saradnje sa njima, izbacuju te u vrh svetskog novinarstva, ali sve to na kraju ima svoju cenu. . Isto tako svojevremeno je pokušala da me zavrbuje masonerija, pričao sam sa njihovim glavnim čovekom u Japanu i pokazao mi je glavnu ložu u Tokiju.“ objasnio je DŽon Bosnić.

„Bilo je nekoliko sastanaka sa mnom i CIA tokom 90tih, dok sam radio u radio televiziji Japan. Unutar naše redakcije, uvek je bilo makar tri predstavnika CIA, da bi se iz kontrolisali koje ćemo vesti da izbacimo. Menjali su se na smeni, tako da pokrivaju 24 sata rad našeg internacionalnog medijskog servisa. Suština je bila da nijedna reč ne sme da se objavi bez njihovog znanja i odobravanja. Svako ministarstvo u Japanu ima prisustvo CIA, ali uvek su tu i agenti MI6 koji služe da nadgledaju Amerikance, zato što Britanija ima ozbiljniju tradiciju kontrole stranih zemalja. “

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Komanda "Vagnera" tvrdi da je u Soledaru poginulo 15 hiljada Ukrajinaca: Kjev ne želi leševe

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA