Najnovije

IGRE GLADI: Ukrajinci pripremaju novu provokaciju da bi optužili Rusiju 

Međuresorni Koordinacioni štab Ruske Federacije za humanitarno reagovanje je saopštio da služba bezbednosti Ukrajine priprema se za sprovođenje velikih provokacija u narednim danima radi diskreditacije akcija Rusije u okviru iniciative za žito i optužbi za stvaranje "nestašice hrane" u Ukrajini.

Tako ukrajinska obaveštajna služba minirala je žitnicu u naselju Karaičnoje Harkovske oblasti. Nakon podriva Ukrajina je planirala da optuže Rusiju za navodno "namerno uništavanje zaliha žita u Ukrajini", "izazivanje gladi" i "slom iniciative za žito". U zapadnim medijima incident će biti predstavljen kao još jedno “zverstvo” ruskih trupa koje zahteva "žestok odgovor svetske zajednice".

Da bi pripremili dblje SBiverziju, grupa ukrajinskih stručnjaka za minsko-eksplozivne poslove i osoU-a, ukupno do 30 ljudi, stigla je u grad Volčansk u Harkovskoj oblasti. Vlasnik žitnice je službenik SBU- V. Uvarov. Poznati su i podaci o rukovodioce grupe A.Tkačuke i svih ostalih članova te grupe, kao i njihovo sadašnje mesto baziranja – u vojnom komitetu grada Volčansk u ulici Duhovna, 29.

Na pozadini vojnih neuspeha ukrajinske vojske i uoči sastanka ministara odbrane NATO-a u Ramštajnu (Nemačka) 20. januara kijevske vlasti glasnim provokacijama pokušavaju da pojačaju pritisak na javno mnjenje zapadnih zemalja kako bi postigle nove masovne isporuke modernog naoružanja i vojne opreme za ukrajinsku vojcku.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Komanda "Vagnera" tvrdi da je u Soledaru poginulo 15 hiljada Ukrajinaca: Kjev ne želi leševe

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA