Najnovije

Poverljivi dokument iz Haga koji dokazuje da je račak bio legitimna operacija srpske policije

Tekst i fotografije prenete uz saglasnost uradništva portalam"Vaseljenska".

Slučaj Račak bio je samo jedan od izgovora NATO pakta da bombarduje Srbije. Nafilovana afera u režiji Vilijama Vokera koju je istovremeno debelo naplatio albanskim separatistima i a kroz mejnstrim zapadnu propagandu Sjedinjenim Američkim Državama ostavio otvorena vrata za ulazak na Kosovo i Metohiju, otvaranje vojnih baza i ostanak do današnjeg dana.

Portal Vaseljenska došla po prvi put u javnost iznosi poverljivi dokument iz Haga koji je poslužio kao dokaz u prilog tvrdnji da je Račak opravdana operacija srpske policije i da se operacija koju je izvela srpska policija nije sprovodila protiv civila već protiv terorističke jedinice UČK koja se godinama ranije naoružavala i pripremala za još jedan od brojnih napada na Srbe koje su izvodili devedesetih, kao i kasnije, a koje pripremaju i izvode i dan danas.

U originalnom dokumentu koji predstavlja poverljiv izveštaj operativnih saznanja srpske policije navedena su lica u čijoj organizaciji se formirala, finansirala i snadbevala oružjem teroristička organizacija UČK na predelu sela Račak, sela Petrovo, LJužak mahalu, a sve u opštini Štimlje.

U izveštaju se navode detalji prema kojima je i više nego očigledno da su se albanski separatisti aktivno spremali za oružani sukob sa Srbima, odnosno srpskim civilima i da je taj sukob imao za cilj etničko čišćenje Srba sa prostora Kosova i Metohije.

Podaci koji su prikupljeni su iz 1998. i početka 1999. godine.

U nastavku ćemo prikazati i dokumente vojne službe bezbednosti iz 1998. godine i januara 1999.godine i terorističkim grupama u Račku.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Komanda "Vagnera" tvrdi da je u Soledaru poginulo 15 hiljada Ukrajinaca: Kjev ne želi leševe

Izvor: Vaseljenska
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA