Najnovije

RUSIJA SPUSTILA RAMPU: Gotovo je sa finansiranjem!

Premijer Rusije Mihail Mišustin je dao nalog da se ne plati članarina Evropskoj ekonomskoj komisji UN, dokument koji to potvrđuje je objavljen na portalu pravnih informacija.

Mihail Mišustin i Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

- Neophodno je usvojiti predlog Ministarstva inostranih poslova Rusije koje je usaglasilo Ministarstvo finansija Rusije, da se ne plati članarina Evropskoj ekonomskoj komisiji UN za 2022. godinu - navodi se u dokumentu.

Predsednik vlade Rusije je naložio Ministarstvu inostranih poslova Rusije da informiše sekretara Evropske ekonomske komisije o toj odluci.
Kako je u decembru naveo predsednik Rusije Vladimir Putin, međunarodne organizacije demonstriraju ciničnu angažovanost u odnosu prema Rusiji. Prema njegovim rečima, oni nisu sposobni da ispunjavaju zadatke, zato je Moskva bila prinuđena da više ne sarađuje.

Tokom proleća prošle godine Generalna skupština UN glasala je za obustavu učešća Rusije u Savetu za ljudska prava zbog početka specijalne operacije u Ukrajini. Odluka je zemlji oduzela pravo glasa i izlaganja. Kao odgovor na to, Moskva je najavila povlačenje iz Saveta.

Ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je američku kampanju za proterivanje Rusije iz Saveta pozorištem apsurda, jer su Sjedinjene Američke Države više puta kršile humanitarno pravo i ne ispunjavaju kriterijume za članstvo u njemu.

Nedavno je članstvo Rusije prekinuto i u Svetskoj turističkoj organizaciji, čiji je Rusija prestala da bude član u junu prošle godine. U Ministarstvu inostranih poslova su podvukli da su zemlje Evropske unije faktički izvršile monopol nad Svetskom turističkom organizacijom koju koriste za svoje interese.

O presecanju snabdevanja garnizona u Marjinki pročitajte OVDE.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA