Najnovije

Jaramaz: Zločini nad Srbima uvek podležu relativizaciji! (VIDEO)

O situaciji na Kosovu i Metohiji, odgovoru KFOR-a povodom povratka srpske vojske i policije, kao i o relativizaciji zločina nad Srbima u novoj emisiji Vaseljenske govorio je analitičar i prevodilac Igor Jaramaz.

„Formulacija koja se odnosi na broj snaga što policije, što vojske kojima je dopušteno da se vrate glasi da mogu da budu stotinama, ne znači da je to do 999 ili hiljadu, već 1999. Iz prostog razloga što na engleskom jeziku oni hiljadu i sto, kažu jedanaest stotina, i tako dvanaest, trinaest stotina i završava se sa devetnaest stotina“, kaže Igor Jaramaz navodeći da pored brojnih pogrešno protumačenih formulacija iz rezolucije 1244, na prvom mestu stoji broj naših vojnika i policajaca koji imaju pravo da se vrate na Kosovo i Metohiju.

„Savet Bezbednosti UN jeste vrhovni organ u međunarodnim odnosima i koji treba da se bavi međunarodnim pravom i koji i jeste usvojio Rezoluciju 1244 i to je prava adresa koja treba da se bavi pitanjem povratka srpskih vojnika i policajaca na Kosovo i Metohiju“ zaključuje Jaramaz i nada se da će Aleksandar Vučić nakon odgovora KFOR-a, zahtev uputiti na pravu adresu, odnosno u SBUN.

O relativizaciji svakog zločina nad Srbima i šta će se dešavati u narednim mesecima u vezi sa krizom na Kosovu i Metohiji, kao i o sve povoljnijoj situaciji za Srbe pogledajte u celoj emisiji.

Ukrajinska 61. brigada koja je prva ušla u napušteni Herson praktično uništena kod Soledara

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA