Najnovije

KADIROV MOLI VOLODINA: Pošaljite protivnike brade na prvu liniju fronta

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov obratio se predsedniku Državne dume Vjačeslavu Volodinu sa zahtevom da na liniju fronta pošalje pristalice zabrane nošenja brade u vojsci.

Ramzan Kadirov (Foto: RIA Novosti)

„Dragi Vjačeslave Viktoroviču, molim vas, ne službeno, već prijateljski: pošaljite čuvare pravila službe na liniju fronta. Ja razumem godine i sve to, ali u politici ne bi trebalo da bude „stariji-mlađi“, „brat-svat“. U politici postoje samo interesi države“, napisao je on i dodao da će zahtevi o disciplini biti relevantni nakon završetka specijalne vojne operacije.

Izjava Kadirova bila je odgovor poslaniku Državne dume, general-potpukovniku Viktoru Soboljevu, koji je komentarisao izveštaje koji su se pojavili na društvenim mrežama da je borcima zabranjeno da nose bradu. General je to objasnio elementarnim zahtevom vojne discipline.

„Očigledno, general-potpukovnik Viktor Soboljev ima dosta slobodnog vremena u službi, pošto nema šta da radi, on ponovo čita pravila službe“, reagovao je Kadirov na ovo.

Istovremeno, vršilac dužnosti predsednika Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin demantovao je izveštaje da je borcima zabranjeno da nose bradu. Prema njegovim rečima, takve glasine su se proširile Telegram kanalima i među vojnim reporterima, ali nemaju osnova.

Delovanje najmoćnijeg minobacača na svetu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA