Najnovije

POLJSKI GENERAL: Ukrajina propustila šansu za pobedu, mobilisati Ukrajince koji su u EU

Ukrajina je propustila šansu da vojno pobedi Rusiju, izjavio jr bivši komandant poljskih kopnenih snaga general Valdemar Skšipčak, prenose poljski mediji.

Ukrajina (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Sada bi Putina trebalo ekonomski poraziti, smatra poljski general.

„Postojala je šansa da se dobije ovaj rat, ali je tokom leta ta prilika propuštena. U avgustu sam rekao: „Pobedite Ruse, jer nećete dobiti drugu šansu“. Neće više biti slabiji nego što jesu. Ispostavilo se da je bilo ofanzivnih dejstava na jugu, na severu, ali nije bilo odlučujućeg udarca koji bi slomio rusku vojsku, a sada su tu posledice. Rusi ponovo stvaraju svoj potencijal“, rekao je on.

Sada, po njegovom mišljenju, „Rusija se može zadaviti samo politički i ekonomski. Putinu treba da se stegne politička i ekonomsku omča. Ako se to ne uradi, Ukrajina nema vojne šanse da pobedi u ovom ratu'’.

Takođe je izneo svoje mišljenje o slanju zapadnih tenkova u Ukrajinu. Po njegovom mišljenju, „100 tenkova neće promeniti tok rata“, tvrdi on.

Poljska vojska smatra da je za pobedu u ratu neophodno značajno ojačati vojnu podršku Ukrajini, stvoriti i obučiti nove jedinice Oružanih snaga Ukrajine, uključujući i mobilizaciju Ukrajinaca koji su u EU.

„Zajedno sa NATO-om moramo započeti obuku novih formacija ukrajinske vojske – u Poljskoj, Nemačkoj i Francuskoj. Obučite one građane Ukrajine koji su ovde, mobilišite, obučite, odredite, pošaljite na front, jer Ukrajini postaje sve teže“, rekao je Skšipčak.

O stanju na frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA