Najnovije

VLADIMIR PREBIRAČEVIĆ: Rusija sigurno pobeđuje

Vladimir Prebiračević (Foto: Jutjub)

Piše; Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-ruskog centra “Majak”

Završava se jedanaesti mesec sukoba u Ukrajini i mnogi su na zapadu svesni da Ukrajina nema nikakve šanse da pobedi. I pored toga Kolektivni zapad posvećeno snabdeva oružjem i municijom ukrajinsku vojsku u nadi da će sukob dugo trajati i da će na taj način iscrpeti rusku ekonomiju jer za ovakav vid vođenja rata morate imati mnogo resursa na raspolaganju. Nesreća po Kolektivni zapad je ta da u Rusiji resursa ne manjka.

Ruska vojska je dobila novog glavnokomadujućeg u Specijalnoj vojnoj operaciji generala Gerasimova koji je ujedno i načelnik generalštaba cele ruske vojske pa samim tim ovaj sukob ulazi u novu fazu. Faze sukoba sve vreme određuje ruska strana koja međa taktički pristup u ovom sukobu prilagođavajući se stalno situaciji na terenu ali i na terenu geopolitičkom jer ovo nije neki mali lokalni sukob nego sukob koji ima implikacije na ceo svet na ovaj ili onaj način.

Bez obzira na sve što se može čuti od strane ukrajinske propagandne mašinerije koja je podržana na sve moguće načine sa zapadnom  medijskom mašinerijom ruska strana dosledno sprovodi svoje zamisli bez obzira da li se nekome u prvi mah sviđa ili ne sviđa doneto rešenje. Najbolji primer za to je napuštanje Hersona koji je suprotna strana na sve načine pokušala da prikaže kao pobedu ali ni na zapadu stanovništvo nije više toliko ubeđeno u marketing u realizaciji profesionalnog glumca koji svaki dan nastupa na malim ekranima u ovoj tragediji koju igra.

Ruska vojska ima inicijativu na Donjeckom frontu i polako i temeljno uništava neprijateljsku vojsku i tehniku krčeći sebi put kroz gusto naseljeno područje Donjecka prepuno bunkera i utvrđenih vatrenih tačaka koje je neprijatelj pripremao osam godina uz svu pomoć instruktora iz NATO zemalja. Soledar je oslobođen a Seversk i Bahmut se sistemski okružuju uz presecanje logističkih veza međusobom tako da se njihovo oslobođenje očekuje u nedeljama pred nama uz ogromne ili još i veće ljudske žrtve koje će ukrajinska vojska položiti na oltaru interesa zapada a novac je jedino čemu se mole i nadaju u ovoj situaciji.

Rusija će svakako ove godine nastaviti prema Slavjansku i Krematorsku kako bi islobađanjem istih ispunila jedan od ciljeva Specijalne vojne operacije u Ukrajini a to je oslobođenje celog Donbasa ali sada i okupiranih teritorija Ruske Federacije jer defakto je to teritorija Rusije i tu niko ništa ne može da promeni. Rusija sigurno pobeđuje u ovom sukobu a usuđujem se opet ponoviti rečenicu od pre skoro godinu dana a to je da će i Odesa pa sve gore uz reku Dnjepar do Kijeva biti ruska teritorija ponovo sviđalo se to nekome ili ne.

Izvor: Majak

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA