Najnovije

"ODBRANA JE ŽIVOTOM SKOPČANA": Knežević oduševljen herojstvom Srba sa Kosova i Metohije

Predsednik Demokratske narodne partije u Crnoj Gori i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević istakao je da herojstvo Srba na Kosovu i njihova odlučnost da na barikadama brane svoja ognjišta predstavlja podvig dostojan divljenja i ponosa.

Milan Knežević. (Foto: Jutjub)

Knežević je naveo da puštanje iz pritvora uhapšenih Srba predstavlja veliku diplomatsku pobedu Srbije u kojoj je predsednik Aleksandar Vučić pokazao državničku mudrost i odgovornost, što je i rezultiralo takvim ishodom.

- Uveren sam da srpski narod ne želi nikakve oružane sukobe i konflikte, ali kako je kazao NJegoš "obrana je životom skopčana", i Srbi na Kosovu i Metohiji samo brane svoje pravo na opstanak. I naša je dužnost da im pomognemo u toj borbi - naveo je Knežević.

On je istakao da podržava inicijativu "Otvoreni Balkan" i dodao da bi pridruživanje Crne Gore toj inicijativi u značajnoj meri pojačalo njenu poziciju u regionu.

Prema njegovim rečima, čini se da zemlje regiona do 2040. godine neće postati članice EU.

- Uveren sam da bi ekonomski pokazatelji, posebno nova investiranja u turizam, energetski sektor, poljoprivredu i saobraćaj doprineli da spremno dočekamo ulazak u EU. Međutim, ako će nas EU i Vladimir Bilčik već ove godine primiti u svoje članstvo, prvi ću javno istupiti protiv Otvorenog Balkana, samo mi se čini da ćemo ruku pod ruku sa Srbijom, Albanijom, Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom neke 2040. dobiti uslovni poziv - naveo je Knežević.

CNN PRIZNAO, NATO GUBI ŽIVCE SA KIJEVOM! Zelenski na sve tanjem ledu, Zapad bi uskoro mogao da ga na tera sa sklopi mir sa Moskvom

Izvor: Borba.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA