Najnovije

Tajna beleška sa sastanka u SAD četiri dana pred OLUJU: Kristofer Hil podržao Hrvate da izvrše etničko čišćenje!(FOTO)

Oluja nije samo hrvatski već i američki zločinački poduhvat nad Srbima, u kom je lično učestvovao američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil –  Do sad neobjavljena Haška dokumenta i tekst prenosimo uz saglasnost redakcija Vaseljenska.

Dok su se u javnosti tokom ratova devedesetih, Amerikanci zalagali za mirovna rešenja i pregovore, iza zatvorenih vrata upravo su oni bili ta ratnohušačka strana koja osim što je snadbevala Hrvate oružjem, vršila vojne obuke, oni su i direktno koordinisali vojne operacije hrvatske vojske nad srpskim civilnim stanovništvom.

Istu situaciju smo doživeli i tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. , istovetnu situaciju gledamo u slučaju Rusije, gde upravo Amerikanci zagovaraju mir i to tako što masovno naoružavaju Ukrajinu i čak i naglašavaju da će naoružavanje Ukrajine dovesti do mira.

To imamo i danas na Kosovu i Metohiji i to upravo sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom koji je velikim delom preuzeo upravu i nad spoljnjom i nad unutarnjom politikom Srbije, gde se na potpuno isti način zalaže za mir sa albanskim separatistima dok američka vojska na prostoru južne srpske pokrajine vrši obuke albanskih separatista, pravi vojne baze i dovlači oružje.

Pored brojnih dokaza koji su izneti tokom proteklih godina a koji govore o direktnom učešću SAD na strani muslimana i Hrvata tokom ratova devedesetih, u prilog tome javnosti predstavljamo poverljivi dokument koji je korišćen i kao dokaz u Haškom tribunalu. Reč je o službenoj belešci sačinjenoj nakon sastanka pripadnika hrvatske ambasade sa američkim izaslanicima gde je Hrvatima dato zeleno svetlo da se sprovede zločinački poduhvat Oluja.

Naime, 31. jula 1995. samo četiri dana pred zločinačku operaciju Oluja održao se tajni sastanak hrvatskog ambasadora u SAD Miomira Žužula, Petra Šarčevića i Siniše Petrovića  sa tadašnjim državnim sekretarom Ričardom Holbrukom, ambasadorom Robert Frejzerom i aktuelnim ambasador u Srbiji Kristoferom Hilom.

Na pomenutom sastanku američka strana navodi da su Amerikanci veoma zadovoljni uspehom hrvatske armije, kao i specijalnom operacijom uperenom protiv civilnog stanovništva, pre svega etničkog čišćenja Srba sa prostora Zapadne Slavonije, odnosno operacije Bljesak prilikom koje su Hrvati proterali preko 18.000 Srba sa svojih domova, prilikom čega je 283 ljudi ubijeno i nestalo, među kojima je 57 žena i devetoro dece.

Amerikanci na sastanku dodaju da je njihov savet povodom jačanja saveza hrvatske i muslimanske vojske urodio plodom prilikom ratnih dejstava na području Bihaća:
„Američki su predstavnici nekoliko puta čestitali na poslednjim vojnim uspjesima hrvatskih snaga, izričito iskazujući zadovoljstvo takvim razvojem događaja. Time se s jedne strane otklanja vojna opasnost za Bihać, a istodobno, oni situaciju zadovoljno promatraju u kontekstu jačanja Federacije BiH, koju smatraju „svojim čedom“ – stoji u pomenutom izveštaju.

Žužul u izveštaju dalje navodi da je američka strana dala zeleno svetlo za vojnu akciju oko Bihaća i to ne samo u vidu moralne podrške, a kao zaključak se navodi da je američka strana zadovoljna razvojem situacije, podrobnim izveštavanjem od strane Hrvata i da Hrvati ne nasedaju na pregovore sa Srbima već da problem Srba u Srpskoj Krajini reše vojnim putem.


PUCA ANTIRUSKA KOALICIJA: Nemci odbijaju da isporuče tenkove Ukrajini, postavili uslov Amerikancima

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA