Najnovije

UKRAJINSKI RATNI IZVEŠTAJ: Rusi napreduju kod Bahmuta i Avdejevke - borbe i u Zaparožju (MAPA)

Ruska vojska napreduje u Donbasu, koncentrišući svoje glavne napore na Artjomovski (Bahmut) i Avdejevski pravac. O tome u jutarnjem izveštaju izveštava Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ruske jedinice izvele su jurišne operacije u oblasti Novoselovskog i Belogorovke u LNR; Verhnekamenski, Krasnopolovka, Soledar, Krasnaja Gora, Paraskovjevka, Artemovsk, Ivanovka, Dilejevka, Vodjani, Mariinka, Pobeda, Novoselka u DNR, Mala Tokmačka i Stepnoj u Zaporoškoj oblasti.

Na Kupjanskom pravcu Oružane snage RF nanele su štetu artiljerijom Oružanim snagama Ukrajine u oblastima n. Tavolžanka, Olšana, Orljanskoe, Kupjansk, Škrob, Peščano, Berestovoe, Stelmahovka i Višnevoe u Harkovskoj oblasti, kao i Novoselovskoe u LNR.

Na pravcu Limana ruska armija je napala ukrajinske položaje u oblasti Novoegorjevke, Makejevke, Plošanke, Červonopopovke, Kremenske, Dibrove i šumarije Serebrjanski u LNR.

Na pravcu Artjomovsk, Oružane snage RF nanele su vatrenu štetu Oružanim snagama Ukrajine u oblasti Verhnekamenskog, Vjemke, Belogorovke, Soledara, Krasne Gore, Artemovska, Kleščejevke, Bele Gore, Kurdjumovke i Majorska u DNR. .

U pravcu Zaporožja, Oružane snage RF su gađale neprijatelja iz tenkova, minobacača i artiljerije u rejonima naselja. v. Vremovka i Novopolj u DNR i Olgovskoie, Malinovka, Guliaipole, Charivnoje, Belogorje, Orehov, Malie Šherbaki i Kamenskoie u Zaporoškoj oblasti.

Oružane snage Rusije su tokom dana izvele 9 raketnih i 23 vazdušna udara i izvršile više od 80 lansiranja iz višecevnih sistema, saopštila je ukrajinska komanda. Ozbiljna opasnost od raketnih napada na kritičnu infrastrukturu ostaje širom Ukrajine.

„Situacija je zastrašujuća“: Amerikanci počeli da shvataju šta se dešava u redovima Oružanih snaga Ukrajine

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA