Najnovije

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA PETORKOM: Predlog nije javan (VIDEO)

Danas je bio težak, možda i najteži razgovor koji smo imali, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon završenog sastanka sa međunarodnom "petorkom", koju predvode specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak i specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Aleksandar Vučić (Foto: Predsedništvo Srbije)

Kako je naveo Vučić "ono oko čega smo saglasni jeste da zamrznuti konflikt nije rešenje i kada imate zamrznuti konflikt pitanje trenutka kada će neko da ga odmrzne i kada će neodgovorni pojedinci da uruše mir i stabilnost Zapadnog Balkana". 

Vučić je rekao da je kao predsednik Republike Srbije nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred našu zemlju ukoliko se ne bi usaglasili sa predloženim planom.

On je naveo da su tražili od predstavnika tih zemalja da pomognu oko formiranja Zajednice srpskih opšttina koja je ne samo obećana već i potpisana pre deset godina i nakon toga je moguć razgovor i povratak u institucije.

"Spremni smo da prihvatimo koncept i radimo na njegovoj implementacije uz određene uslove ali ne mogu da govorim o tome jer predlog nije javan", rekao je Vučić.

On je istakao da su zapadne diplomate pozdravile napredak Srbije na evropskom putu.

"Mi smo upravo obavili reforme pravosuđa i sve ono što smo slušali decenijama, i očekujem podršku na našem evropskom putu", dodao je predsednik.

Predsednik je istakao da "nisu laki dani pred nama".

"LJudi treba da znaju da ovde nema ni lepih ni slatkih razgovora. Jedino što mogu da kažem da sam dao sve od sebe da čuvam i šititm Srbiju što ću barem još neko vreme nastaviti da činim. Hvala", završio je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će u narednim danima i nedeljama obaviti konsultacije sa članovima Vlade i skupštinom o predlozima o kojima je danas razgovarano.

Međunarodnu delegaciju, sem Lajčaka i Eskobara, činili su i savetnik za spoljnu politiku i bezbednost nemačkog kancelara Jens Pletner, savetnik za spoljnu politiku predsednika Francuske Emanuel Bon i savetnik za spoljnu politiku i bezbednost premijerke Italije Frančesko Talo.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA