Najnovije

DVERI PITAJU VUČIĆA: Koja je to ''jedna stvar o kojoj ne može da govori''?

Pokret Dveri zatražio je danas hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj bi predsednik Republike Aleksandar Vučić trebalo da upozna poslanike sa detaljima takozvanog francusko-nemačkog plana za Kosovo "kao i sa opasnostima i izazovima koji bi bili stavljeni pred Srbiju ukoliko ne prihvati taj predlog".

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Dveri su zatražile od Vučića da odgovori "kako je mogao da daje saglasnost oko 'prihvatanja koncepta i implementacije' predloga kog pre samo nekoliko meseci nije hteo ni da primi, i to bez saglasnosti Skupštine Srbije", prenosi Nova S.

"Tražimo od predsednika Republike da odgovori na pitanje koja je to 'jedna stvar o kojoj ne može da govori'. Da li je to omogućavanje prijema lažne države Kosovo u UN? Podsećamo ga da Ustav Srbije jasno kaže da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije ali i da po istom Ustavu, predsednik države nema ovlašćenja da pregovara na tu temu", ističu Dveri.

Ocenili su da je trenutno "najproblematičnije što niko ne zna da li je predlog zapadne petorke de fakto i ultimatum", a u  slučaju da jeste Dveri zahtevaju od Vučića odgovor zašto je uopšte pristao da razgovara o tome i "sprovodi ultimatum".

Dveri zahtevaju da se ništa ne potpisuje po pitanju Kosova pre završetka rusko-ukrajinske krize i da do tada pregovori budu zamrznuti.

Izvor: Nova S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA