Najnovije

"Vašington i Brisel vode svet u užasan rat – Odgovorićemo moćnim oružjem!"

Prema rečima predsednika Državne dume, argumenti o nekorišćenju oružja za masovno uništenje od strane nuklearnih sila u lokalnim sukobima su neodrživi, nije bilo pretnje njihovom integritetu.

Foto: kremlin.ru

Snabdevanje oružjem Ukrajine za napade na Rusku Federaciju, od strane SAD i NATO,  rezultiraće odgovorom upotrebom moćnijeg oružja. Ovo je u nedelju saopštio predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

„Snabdevanje kijevskog režima ofanzivnim oružjem dovešće do globalne katastrofe. Ako Vašington i zemlje NATO-a isporuče oružje koje će biti korišćeno za napade na civilne gradove i pokušaje da zauzmu naše teritorije, kako prete, to će dovesti do uzvratnih mera korišćenjem moćnog oružja od strane Rusije“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Prema Volodinovim rečima, neodrživi su argumenti drugih zemalja da „nuklearne sile ranije nisu koristile oružje za masovno uništenje u lokalnim sukobima“. Zato što se ove države nisu suočile sa situacijom da je postojala opasnost po bezbednost njihovih građana i teritorijalni integritet zemlje“, objasnio je političar.

Predsedavajući Dume je istakao da članovi američkog Kongresa, poslanici Bundestaga, Narodne skupštine Francuske i drugih evropskih parlamenata moraju da shvate svoju odgovornost prema čovečanstvu.

„Svojim odlukama Vašington i Brisel vode svet u užasan rat: u sasvim drugačiju vrstu neprijateljstava nego danas, kada se udari isključivo vrše na vojnu i kritičnu infrastrukturu koju koristi režim u Kijevu.

S obzirom na tehnološku superiornost Ruskog oružja, strani političari koji donose takve odluke moraju da shvate: Ovo bi moglo da se završi tragedijom globalnih razmera, koja će uništiti njihove zemlje“, zaključio je parlamentarac.

Ranije je američki pukovnik u penziji Daglas Mekgregor objasnio zašto je Sjedinjenim Državama potreban sukob u Ukrajini. On je rekao da je Vašington bio toliko zadovoljan idejom „da su Rusi navodno slabi i nesposobni, da su odlučili da intervenišu u Ukrajini.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA