Najnovije

ČOVIĆ: Evropski predlog o rešavanju kosovskog pitanja krši Ustav Srbije

Nekadašnji potpredsednik Vlade Nebojša Čović, govoreći o sednici Vlade i kosovskom pitanju kaže da pritisci kojima je Srbija izložena nisu neočekivani, prenosi Pink.

Nebojša Čović Foto: jutjub)

Čović je rekao da se mesecima i nedeljema već isto radi.

“Došli smo do nekog predloga, izašlo je 10 tačaka. Neki ga zovu Makron-Šolcov predlog, a neki evropski. Izgleda da je to neki usaglašen evropski predlog, ali ne znam kako je usaglašen kad pet evropskih zemalja ne priznaje Kosovo”, kazao je Čović misleći na predlog o rešavanju kosovskog pitanja koji je predočen u deset tačaka.

Kaže da nije moguće prihvatiti ni jednu od pomenutih deset tačaka, bez promene Ustava.

“Ceo taj predlog polazi od svršenog čina. Od samog početka je tretman da imamo dve države, jedna je Srbija, jedna je Kosovo. Da ćemo ispoštovati obeležja “, naveo je Čović.

Prema njegovim rečima, nema sporazuma da nije garantovao mir koji je potpisan, a tamo se dešava sve, samo ne mir.

Čović je podsetio da je juče pretučen mali Lazar, jer kako su rekli, nije razumeo šta mu govore.

“Suvi Do je paljen 17. marta 2004. godine. Ništa se tu ne menja, osim što Zapad gura ove sporazume", ocenio je Čović i dodao da se u međuvremenu grade baze na Kosovu.

Čović je istakao i da se na Kosovu prave kontejnerske baze u kojima se smešta i ROSU i takozvane kosovske bezbednosne snage.

“Situacija je takva kakva je i mislim da je ovih pet emisara dosta izričito dalo predloge. Na nama je da se napravi analiza, prouči. Dobro je da se ide na Vladu. Na kraju krajeva imate i saglasnost građana. U ovih deset tačaka gaze se crvene linije i Ustav Srbije”, naveo je Čović i dodao da je za sve to potrebno jedinstvo i homogenost.

Izvor: Pink

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA