Najnovije

Francusko-nemački plan uvod za članstvo Kosova u NATO (VIDEO)

„Svako kome je stalo do opstanka Kosova i Metohije u sastavu Srbije, može da zaključi da, insistiranje na trajnom rešavanju statusa u ovom trenutku kada se Srbija nalazi okružena NATO zemljama, i kada pregovorima rukovodi SAD, da je to samo ubistveno za Srbiju. Zar nije mnogo bolje sačekati da se razreši kriza na Istoku Evrope, konkretno mislim na rat u bivšoj Ukrajini, iz koga će uz božiju pomoć Rusi izaći kao pobednici. Pa da onda u takvim okolnostima, kada Zapad doživi poraz, Srbija može sa mnogo više snage i slobode okrene pozitivnom rešavanju pitanja Kosova i Metohije. Neće zapadnjačka imperija večito trajati. Onog trenutka kada dođe do oslobođenja teritorija na prostoru Ukrajine, tada će doći i čas za oslobođenje srpskih zemalja.“ Rekao je Mladen Obradović, predsednik Obraza u emisiji „Teša Podkast“.

Pravo rešenje za status Kosova i Metohije mora biti imati za preduslov propast zapadne imperije, istakao je Mladen Obradović. Za srpski narod Francusko-Nemački predlog je neprihvatljiv zato što se ne može od Srbije tražiti da ne blokira članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, uključujući i UN. Potpisivanje takvog sporazuma bi bilo de facto priznavanje Kosova, zato što se dobrosusedski odnosi spominju odmah na početku tog dokumenta. 

„Tvrdili su predstavnici režima da je Srbija nikada poštovanija u svojoj istoriji, a kako je onda moguće da nam uruče ovakav ultimatum? Kada je Austro-Ugarska dala 1914te ultimatum Srbiji, ostavljeno je 48 sati za odgovor, a danas oni traže da se odmah odgovori. Vrlo teško verovati u sve ovo što Vučić govori. Ovo nije konačna verzija dokumenta definitivno, već uvod u sledeći poguban sporazum. „ potvrdio je Mladen Obradović.

Kijev će pokušati kontraofanzivu u martu, ali niko ne zna gde će tad biti linije fronta

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA