Najnovije

Oborena dva ukrajinska Su-25, pogođena skladišta municije i goriva

U protekla 24 sata ruska avijacija je uništila dva ukrajinska aviona Su-25 u oblasti Ugljedara i Andrejevke u Donjeckoj Narodnoj Republici.

U oblasti Ugljedara i Černova u Donjeckoj Narodnoj Republici i u Kancerovki u Zaporoškoj oblasti uništena su dva skladišta goriva za vojnu tehniku i tri skladišta artiljerijske municije ukrajinske armije.

Grupacija „Istok“ Oružanih snaga Rusije je tokom ofanzivnih dejstava u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu likvidirala do 60 vojnika u protekla 24 sata, a pogođena su i dva skladišta goriva i tri skladišta municije.

U pravcu Donjecka odredi grupacije „Jug“ Oružanih snaga Rusije su tokom ofanzivnih dejstava zauzeli bolje pozadinske položaje. U protekla 24 sata likvidirano je više od 40 protivničkih vojnika i uništeno osam jedincia tehnike, uključujući američku haubicu M109 „paladin“ i kontrabaterijski sistem AN/TPQ-50.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane su tokom proteklog dana presreli sedam projektila ispaljenih iz sistema „Oljha“, „Uragan“ i HIMARS u LNR, DNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, a oborena je i jedna raketa „harm“.

U protekla 24 sata u krasnolimanskom pravcu ubijeno je ili ranjeno do 70 ukrajinskih vojnika, dok je u pravcu Kupjanska ruska artiljerija likvidirala više od 20 ukrajinskih vojnika, jedno oklopno vozilo i haubicu.

U Očakovu, u Nikolajevskoj oblasti, uništena je radarska stanica raketnog kompleksa S-300.

U oblastima naselja Dudčani i Tokarevka u Hersonskoj oblasti i Červonogrigorovka u Dnjepropetrovskoj oblasti pogođena su četiri skladišta s municijom.

Ruska operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija su tokom proteklog dana uništile ukupno 83 artiljerijska odreda na vatrenim položajima, kao i ljudstvo i vojnu tehniku u 119 područja.

Veliki proboj kod Soledara, napredak u Ugledaru, Zelenski priznaje da gube na frontu (MAPA)

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA