Najnovije

''AZOV'' ODBIO NAREĐENJE, KIJEV STVORIO NOVU FORMACIJU SA ISTIM IMENOM: Može li doći do njihovog sukoba?

U Kijevu je po nalogu Kancelarije predsednika oformljena brigada ''Azov'', formacija koja ima isti naziv kao i poznati ekstremistički puk ''Azov''.

Azov (Ilustracija: Ruskaja Vesna)

Nakon što je puk '’Azov'’ odbio naređenje da izvede operaciju u Bahmutu, u Kancelariji predsednika je odlučeno da se stvori nova brigada i da se nazove '’Azov'’, prenose ukrajinski i ruski izvori.

Ova vest je hitno puštena u ukrajinski medijski prostor, što je izazvalo negodovanje i razbesnelo izvorni puk '’Azov'’, koji podržava glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog u sukobu sa predsednikom Vladimirom Zelenskim.

I čuveni ruski ratni reporter Aleksandar Sladkov, koji je dobro upoznat sa ovim događajima, izneo je svoje mišljenje o pojavljivanju novog '’Azova'’. NJegov komentar prenosimo u celosti:

'’Puk '’Azov'’ (koji se digao iz pepela posle poniženja i uništenja u Mariupolju) ušao je u svađu sa Zelenskim. LJudi Bileckog (osnivača '’Azova'’ – prim. red.) nisu oprostili pokušaj Kijeva da se oslobodi borbenog krila (puka) velike radikalne organizacije '’Azov'’. Još gore, ovaj klasični puk '’Azov'’ je prešao na stranu Zalužnog.

I '’Azov'’ i Zalužni zahtevaju da se zaustavi deponovanje Oružanih snaga Ukrajine u Artjomovsku )Bahmutu., Zelenski ni da čuje. Veliki sukob. U Kujevu nisu pronašli ništa bolje i stvorili su svoj '’Azov“, koji više nije puk, već brigada (za civile: brigada je veća od puka).

Naravno, ovaj sukob ne uništava Ukrajinu iznutra, ali on:
- je javan
- odaje neslaganje Zelenskog sa NATO-om
- stvara presedan za unutrašnji raskol, možda će doći do oružanog sukoba?'’, rezimirao je Sladkov.

O novoj američkoj strategiji u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA