Najnovije

NOVA AMERIČKA STRATEGIJA U UKRAJINI: Isporuka tenkova nije najvažnija etapa

Analitičari američke vlade su nabavku tenkova Ukrajini nazvali najmanje važnom etapom u transferu naoružanja i pretpostavili da će ukrajinska vojska preći na strategiju američke vojske, piše NJujork tajms.

Ukrajinska vojska (Foto: flickr)

„Obećani mali broj tenkova je najmanje važan deo toga“, rekao je vojni analitičar Majkl Kofman, direktor programa ruskih studija u Centru za mornaričku analizu (CNA).

Navodno, stručnjaci su ove godine predvideli rizik od „zastoja” na liniji kontakta u Ukrajini. NJujork tajms je primetio da su se tokom prve godine ukrajinske krize strane fokusirale na artiljerijsko granatiranje. Međutim, najvažnije oružje bila su brza oklopna borbena vozila. Analitičari kažu da će oklopna vozila i artiljerija biti najvažnija isporuka sa Zapada za Kijev.

Kako navodi američki list, Oružane snage Ukrajine u novoj fazi sukoba takođe mogu da koriste koordinisani napad različitih rodova vojske, uključujući upotrebu pešadije, tenkova i artiljerije. Takva strategija je osnova vojnih operacija američke vojske, dodaje list.

Prethodno je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao da ne vidi razloga da bude srećan zbog odluke Berlina da pošalje tenkove Leopard 2 u Ukrajinu kao deo vojnog paketa pomoći Kijevu. Osim toga, saglasio se sa stavom kancelara Olafa Šolca prema kojem Ukrajina još ne bi trebalo da dobije borbene avione.

O mogućnosti nuklearnog napada na ukrajinske snage pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA