Najnovije

Skot Riter: Američki tenkovi Abrams uopšte se neće pojaviti na frontu u Ukrajini

Skot Riter, penzionisani američki obaveštajac i bivši inspektor UN za eliminaciju iračkog oružja za masovno uništenje, sugerisao je da je malo verovatno da će američki tenkovi Abrams doći do ratne zone u Ukrajini, stoji u intervjuu na Jutjub podkastu „Judging Freedom“ sa Endru Napolitanom.

Foto: Jutjub

Riter sumnja u pojavu tenkova Abrams u Ukrajini, jer će u trenutku slanja mašina sukob u zemlji već bio završen. Dakle, tenkovi se neće pojaviti na ratištu u Ukrajini.

Bivši inspektor UN je dodao da je Vašington obećanjima da će poslati tenkove doveo u zabludu i Nemačku, tako da će ta zemlja Ukrajini isporučiti tenkove Leopard 2, zaključio je on.

Ranije je Bela kuća govorila o vremenu isporuke tenkova Ukrajini. Koordinator strateških komunikacija Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, DŽon Kirbi naglasio je da će proces trajati mesecima.

Američki predsednik DŽo Bajden odlučio je da prebaci 31 tenk Abrams u Kijev. Pored toga, zemlja će slati municiju, rezervne delove i obezbediti obuku za ukrajinske posade.

Riter smatra da će Rusi daleko pre toga primorati Ukrajinu na kapitulaciju, tako da zapadni tenkovi neće biti isporučeni.

Napad taktičkim nuklearnim oružjem na ukrajinske trupe kod Zaporožja kao sve realnija mogućnost

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA