Najnovije

JOŠ JEDNA DRŽAVA MENJA ODLUKU 10. povlačenje priznanja Kosova

Još jedna zemlja upisuje se na listu onih koje povlače priznanje tzv. Kosova. To je deseta država koja menja svoju odluku, a na listi je koju Srbija još nije obelodanila.

Kosovska Mitrovica. (Foto: Jutjub)

Ovu informaciju „Novostima“ je potvrdio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, najavljujući da će Srbija intenzivirati diplomatsku akciju oko otpriznavanja tzv. Kosova.

Na pitanje zašto još nisu objavljena imena onih koji su se odlučili da povuku priznavanje, Dačić je odgovorio:

„Prvo, poštujemo njihov stav i ne želimo da ih izlažemo nekom pritisku i od Prištine, a naročito od njenih saveznika. Moramo da budemo pažljivi. Drugo, mi smo Vašingtonskim sporazumom preuzeli obavezu da zastanemo sa inicijativom otpriznavanja i hteli smo da pokažemo da se držimo onog što smo potpisali. Ipak, Priština to ne radi. Razlika u odnosu prema preuzetim obavezama je suštinska i svi koji posreduju dobro znaju ko je ozbiljan partner, a ko lažov“.

Prema saznanjima lista, među državama čija se imena još čuvaju u tajnosti, nalaze se afričke, zemlje karipskog regiona i Tihog okeana.
Podseća se i da je do potpisivanja Vašingtonskog sporazuma 18 država povuklo priznanje Kosova. To su: Sijera Leone, Surinam, Togo, Gana, Nauru, Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička Republika.

Bivši general NATO-a predviđa prekid vatre u Ukrajini

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA