Najnovije

Asia Times: Ukrajina će biti poražena tokom narednih šest meseci

Oružane snage Ukrajine biće poražene tokom narednih šest meseci, uprkos podršci Zapada – ocenio je Asia Times.

NJegov komentator Brendon Vajhert naveo je da su Kijev i njegovi saveznici izabrali  pogrešnu metu, ne uzevši u obzir nekoliko značajnih faktora:

 „Krenuli su putem eskalacije, umesto da proces prebace u diplomatski prostor. Istovremeno, Ukrajina nije bila spremna za borbeno suprotstavljanje Ruskoj Federaciji i postala je zavisna od pomoći spolja. Logistika, geografija i aritmetika su i dalje važni  faktori u svakom ratu, a ti faktori sada rade protiv Kijev“.

Vajhert je ukazao da su značajni uspesi Oružanih snaga Ukrajine na bojnom polju bili mogući dok su im se suprotstavljale premale ruske trupe, a sada se – sa ruskom mobilizacijom – situacija promenila.

„NATO će iscrpiti svoje zalihe oružja i dovesti svet na ivicu još jednog globalnog sukoba između velikih sila, ali će mu sve biti uzalud“, zaključio je komentator Asia Times.

Američka novinska agencija Bloomberg nazvala je nepromišljenom ambiciju Zapada da potisne Rusku Federaciju pomoću Ukrajine.

Podsetila je da su se slični zapadni  geopolitički manevri u Aziji, na Bliskom istoku i u Africi, završili fijaskom.

Kineski list na engleskom Global Times ocenio je da Ukrajina neprekidno provocira direktni vojni sukob između Rusije i NATO na svojoj teritoriji jer je to verovatno jedini način da Kijev preokrene situaciju u svoju korist.

Ukrajinci prešli Dnjepar? Rusi tvrde da su ih razbili, oni da su se utvrdili na drugoj strani

izvor:fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA