Najnovije

Kedmi: „Poljaci sanjaju o porazu kijevskog režima – Otvoriće im se vrata koja čekaju“

Poljsko rukovodstvo uopšte ne zanimaju uspesi ukrajinske vojske, i poraz Ruske Federacije na bojnom polju. Ovu izjavu dao je bivši šef izraelske službe „Nativ“, Jakov Kedmi.

Predaja Ukrajinaca u Mariupolju (Foto: Jutjub)

Varšava stalno izjavljuje svoju privrženost Ukrajini, njenom teritorijalnom integritetu i pobedi nad Rusijom. Međutim, to je daleko od istine, siguran je Jakov Kedmi.

Prema njegovim rečima, politika koju vodi poljsko rukovodstvo je po prirodi podla i licemerna. Tajno, Poljaci sanjaju o porazu kijevskog režima, usled čega će moći da vrate „istorijske teritorije“ pod svoju jurisdikciju.

Pored teritorija, Varšava će, u slučaju poraza Oružanih snaga Ukrajine, moći da se proglasi svojevrsnom ispostavom između Ruske Federacije i „civilizovane“ Evrope, a to, pak, znači dobijanje finansijske pomoći sa Zapada. Istovremeno, što Poljaci glasnije viču o „ruskoj agresiji“, to će više novca dobiti. Odličan izvor prihoda za zemlju naviknutu na subvencije EU i prodaju jabuka.

Kedmi primećuje, da Poljska već zna ko će biti odgovoran za budući poraz Ukrajine. Ne bez razloga, tema nemačkih tenkova „Leopard“ ne silazi sa naslovnih stranica evropskih tabloida.

„Oni (Poljaci) traže izgovor za poraz Ukrajine, koji već osećaju u sebi. Onda će tražiti nekoga koga će okriviti, a za to će okriviti Nemce “, izrazio je uverenje stručnjak.

Vredi napomenuti, da američki politikolog Pol Krejg Roberts takođe ne veruje u iskrenu zabrinutost Varšave za Ukrajinu. Štaviše, ispričao je kako su Poljaci već sproveli prvu fazu strateškog plana, za zauzimanje zapadnih regiona susedne države.

UKRAJINCI SAKRILI VOZILA I TEHNIKU IZA CRKVE: Ruski Iskander ih sve rasturio, a svetinja ostala netaknuta! (VIDEO)

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA