Najnovije

''AZOV'' PROTIV ''VAGNERA'' U BAHMUTU: Borba za svaki metar (VIDEO)

Artjomovsk (bahmut) i njegova okolina ostaju jedno od najkritičnijih oblasti na liniji fronta. Vode se svakodnevne žestoke borbe bukvalno za svaki metar.

Azov (Foto: Jutjub)

Situacija unutar grada može se proceniti po snimku ukrajinske vojske. Pripadnici ekstremističke formacije „Azov“ su objavili su snimak borbi.

Pre neki dan je situaciju sa zauzimanjem Artjomovska objasnio osnivač Vagnerove grupe Jevgenij Prigožin, čiji borci zauzimaju ulice grada

Prigožin je odgovorio na novinarsko pitanje o mogućem vremenu zauzimanja Bahmuta. Prema njegovim rečima, ovaj grad je tvrđava u kojoj se „momci više od jednog dana, a ponekad i nedeljama, zabadaju u jednu kuću“. U slučaju Vahmuta, probijanje odbrane znači samo zauzimanje male površine.

„Vojnici će vam reći da je probijanje odbrane kao da jutros uzmete jednu kuću i probijete odbranu. A iza ove kuće je nova linija odbrane. I nije jedina. A koliko ovih linija odbrane ima u Artjomovsku? Pa, ako kažemo 500, verovatno nećemo pogrešiti. Da, svakih 10 metara je linija odbrane “, rekao je Prigožin.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA