Najnovije

SLAVNI RUS PREDVIDEO RAT U UKRAJINI Još 2015. govorio: "Donjeck i Lugansk nikada neće Ukrajini oprostiti!"

Poznati ruski režiser i oskarovac Nikita Mihalkov danas je hitno prebačen u bolnicu. Kako su javili ruski mediji, 77. godišnjem režiseru je dijagnostikovana infekcija korona virusom. Prema poslednjim informacijama, Mihalkov je u teškom stanju.

Foto: ria.ru

U velikom intervjuu za naš list 2015. godine Mihalkov je predvideo kako će se odvijati situacija u Ukrajini.

- Gorbačov je osmehom odgovarao na "porculanske osmehe" neprijatelja. Jeljcin je grlio svoje protivnike, a NATO se naselio na našim granicama. Pravili smo se da ne znamo da će svaka puška pre ili kasnije opaliti. Kada se to dogodilo, počeli smo da razmišljamo o bezbednosti. Na sreću, Vladimir Putin je naš prvi predsednik koji je Americi odlučno rekao - ne! Više nećemo mirno sedeti i čekati okupaciju - rekao je tada Nikita Mihalkov za "Novosti". 

- Jedna velika greška učinjena je u Rusiji, punih 20 godina se mislilo da se ništa ne mora raditi i da nam nikakva pretnja neće zakucati na vrata. To je slovenski mentalitet. Isto je bilo na Kosovu i Metohiji, mislilo se, dobro je dok ima struje, vode i nekog posla, a sve ostalo može pod tepih. Tako je bilo i kod nas, ima gasa, ima pića, pa je Rusu dobro. Za to vreme, na našim granicama protivnik je uložio pet milijardi dolara u stvaranje krize, preko medija, školskih udžbenika, svega... A onda je, tobož odjednom, sve puklo...

- Postoje stvari koje su nepovratne, rat stvara neku neophodnost, jaku poput genetske, koja ne dozvoljava da se stvari vrate na staro. Vidite, posle svega, Donjeck i Lugansk nikada neće Ukrajini oprostiti! Čak i da to žele, za oproštaj bi bile potrebne desetine, možda i stotine godina. Zato je najprirodniji put mirno se dogovarati i pažljivo slušati želje Donjecka i Luganska. Pokazalo se, nažalost, da su dogovori u Minsku bili su samo jedan kratak predah da se vojska pregrupiše oko Donjecka. Iskreno, ne mislim da će u ovom trenutku Donjeck i Lugansk postati nezavisne države, ali ako ostanu u okviru Ukrajine, moraće imati sasvim drugačiji status. To će se dogoditi kada se promeni sadašnje rukovodstvo Ukrajine. Ova Ukrajina je nastala pučem, vojnim prevratom, a Kijev će u jednom trenutku odgovarati za to, jer je jedno nasilje prouzrokovalo drugo, pa ljudi i dalje stradaju - kazao je režiser. 

- Kijev trenutno govori samo engleski jezik, nadajući se da će se nekim čudom sve dobro završiti za njih. Ali Bog ne radi kako neko, na nekom mestu, hoće. U jednom trenutku moraće čuti glas Rusije. Ako Ukrajina to ne učini, pretrpeće potpuni krah. Svi bi trebalo da znaju - nema ništa strašnije nego kad slovenskog čoveka dovedete do očajanja. Ako ljude u Donjecku i Lugansku dovedu do očajanja, a nadam se da dotle neće doći, Ukrajina neće opstati - rekao je tada Mihalkov.

Ko drži ceo svet u šaci, saznajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA