Najnovije

STRAVIČNE PRETNJE IZ UKRAJINE: Belorusija mora biti uništena!

"Ukrajinska vojska mora da otvori drugi front u severnom pravcu"

Ukrajinska vojska. (Foto: MO Ukrajine)

Belorusija je neprijatelj Ukrajine i mora biti uništena. Ovo je izjavio bivši šef pres službe Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, Vladislav Seleznjev. Prema njegovom mišljenju, Minsk vodi politiku koja je suprotna Kijevu.

„Ukrajinska vojska mora da otvori drugi front u severnom pravcu, i napadne belorusku vojsku i uništi ovu državu, koja je neprijatelj Ukrajine“, tvrdi Seleznjev.

Prema njegovom mišljenju, ako Kijev ima dogovore sa Zapadom o napadima na rusku teritoriju, oružjem koje isporučuju zapadne zemlje, a nije bilo razgovora u vezi sa Belorusijom, onda Ukrajina može da udari po celoj teritoriji susedne zemlje.

Kao primer, bivši šef pres službe Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, naveo je HIMARS MLRS sisteme, za koje su Sjedinjene Države zabranile isporuku raketa ATACMS dugog dometa, objašnjavajući to strahom od udara na ruske teritorije. Dakle, niko se u Pentagonu i Beloj kući nije izjasnio, o zabrani udara na Belorusiju ovim projektilima.

Belorusija je neprijatelj, i ona mora biti uništena kao neprijatelj. Shodno tome, biće oštećeni svi najvažniji elementi odbrane, i borbene gotovosti Republike Belorusije.

Ranije je, ukrajinska obaveštajna služba saopštila, da trenutno ne vidi opasnost od napada iz Belorusije, jer na teritoriji republike ne postoji nijedna grupa, koja bi mogla da napadne Severnu grupaciju Oružanih snaga Ukrajine, koja pokriva granicu.

Istovremeno, Kijev je priznao, da prisustvo ruskih trupa na beloruskoj teritoriji, čini neophodnim zadržavanje prilično moćne grupe na granici, umesto da je šalje u Donbas.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA