Najnovije

POJAVIO SE CEO SNIMAK: Šta je Prigožin pričao na poslednjem putovanju u Afriku? (VIDEO)

Na internetu se pojavio kompletan snimak sa poslednjeg putovanja ruskog biznismena Jevgenija Prigožina u Afriku. Snimak je podelio Telegram kanal „Kepka Prigožina“.

Jevgenij (Foto: Telegram)

Na snimku se jasno vidi prvi komandant privatne vojne kompanije (PVK) „Vagner“ Dmitrij Utkin sa pozivnim znakom Deveti. Bio je sa Prigožinom u poslovnom avionu koji se srušio u Tverskoj oblasti. Na snimku je i aktuelni komandant Vagnera, Heroj Rusije, DNR i LNR Anton Jelizarov sa pozivnim znakom Lotus.

Takođe su snimljeni trenuci razgovora između Prigožina i Vagnerovog borca Borisa „Zombija“. Prigožin predlaže da se našale sa Borisom i kažu mu da je sanjao o svom poslovnom putu u zonu borbenih dejstava u Ukrajini (konkretno u Bahmutu).

Prvi deo video snimka, u kojem Prigožin govori o situaciji u Africi i radu tamošnjih snaga Vagnerove grupe, pojavio se ranije na internetu. „(Vagner) čini Rusiju još većom na svim kontinentima, a Afriku slobodnijom“, kaže Prigožin u videu. Zatim se objavljuju snimci Prigožina, Utkina i boraca Vagnera koji lete na avionu.

U avionu, Prigožin je jeo i umio se koristeći flašu vode. Kasnije se prikazuje snimak sa sastanka Prigožina i Utkina sa komandantima PVK. Govore o planovima, u kadru je snimljena karta vojnih operacija. Lica komandanata su zamagljena. Zatim je prikazano Prigožinovo obraćanje onima koji žele da razgovaraju o njegovoj likvidaciji, snimljeno u avgustu, gde biznismen tvrdi da je s njim sve u redu.

Prigožin je pokazao i svoj helikopter koji je kupio pre desetak godina za putovanja na sastanke u Moskvu. Sada je helikopter modifikovan i na njega je postavljen mitraljez, kako bi, kako je rekao Prigožin, „jurio bandite“. Pored toga, video sadrži snimke Prigožina koji komunicira sa lokalnim stanovništvom, uključujući biznismena koji im deli crne torbe - najverovatnije se radi o humanitarnim zalihama.

Dana 30. septembra je javljeno da je na mestu pada aviona ruskog biznismena Jevgenija Prigožina u Tverskoj oblasti podignut spomenik - tamo se pojavio kamen. Uz njega je pričvršćen znak sa natpisom „PVK Vagner, hrabrost, otadžbina, pravda, čast, krv“. Nije precizirano ko je tačno podigao spomenik na ovom mestu. Pored toga, pored kamena stoji crna zastava sa lobanjom. Na fotografiji se vidi da je cveće na mestu već položeno.

O napadu na Soči pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA