Najnovije

SPAJIĆEVA PONUDA SRPSKOJ KOALICIJI: Podržite Vladu, nećete dobiti ministarstva

Ostalo je još mesec dana do kraja roka za sastav 44. Vlade Crne Gore, pa je mandatar u situaciji da pokušava da napravi dogovor u poslednjem trenutku.

Milojko Spajić (Foto: Jutjub)

Mandatar 44. Vlade Crne Gore Milojko Spajić ponudio je danas koaliciji "Za budućnost Crne Gore" učešće u novoj vlasti tako što bi dala podršku njegovoj vladi, ali bez ministarstava, prenosi RTCG.

Prema njihovim saznanjima, Spajić je ZBCG ponudio mesto predsednika Skupštine i 40 odsto funkcionerskih mesta "po dubini", kako se kolokvijalno govori o mestima u javnim preduzećima.

Vlada bi, ako ova ponuda bude prihvatljiva, bila formirana uz pomoć Pokreta Evropa sad i stranaka manjina, dok bi neophodnu skupštinsku podršku imala od ZBCG.

Po ovoj opciji, GP URA Dritana Abazovića i Demokrate Alekse Bečića ne bi bio deo nove vlasti.

Za odluku o ovoj ponudi ZCBG ima dva dana, jer je Spajić rekao da će Predsedništvu PES-a saopštiti u petak da li može da formira vladu ili ne.

Ne zna se kako će odlučiti ZCBG, jer je iz ove koalicije do sad saopšteno da bi prihvatili prethodnu ponudu po kojoj bi ovoj koaliciji pripala ministarstva koja se ne tiču bezbednosnog sektora.

Iz ZBCG su ranije rekli da im je neprihvatljivo da dozvole povratak Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića na vlast, čak ni preko manjinskih stranaka, koje su do skoro bile njegovi koalicioni partneri.

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA