Najnovije

OČAJ UKRAJINSKE VOJSKE: Nema više NATO pomoći - u borbu ubačeni zastareli tenkovi

Pukovnik Narodne milicije LNR  Andrej Maročko kaže da Ukrajinci podižu odbrambene utvrđenja na krasnolimanskom pravcu.

"Na delu Terne-Torsko je označeno da je protivnik u sprovođenju inženjerskih radova na izgradnji fortifikacionih objekata i jačanju svojih pozicija.

Koriste se gotove železo-betonske konstrukcije koje se dostavljaju na front civilnim autotransportom. Takođe, civilnim drvosečama se dostavljaju trupci. Radovi ne idu samo tokom dana, već i noću", rekao je Maročko.

Oficir LNR je takođe rekao da su na kupjanskom pravcu za odbijanje napada vojske Rusije Ukrajinci koristili tenkove stare pola veka.

"U okrugu sela Sinьkovka, za obuzdavanje naših vojnika Ukrajinci (predpostavlja se da je iz 105. odvojene brigade snaga Teritorijalne odbrane), koriste stari sovjetski tenk T-55, koji je proizveden u SSSR-u 1959. -1965. godine Po izgledu i ponašanju na bojnom polju, tehnika je kapitalno remontovana i modernizovana", precizirao je Maročko.

Ubacivanje tenkova T55 pokazuje očajno stanje ukrajinske vojske pogotovo nakon smanjenja priliva NATO pomoći. U ratu u Siriji kada su njene najelitnije jedinice tenkovske  bile uništene NATO antitenkovskim prjektilima koje su SAD dostavljale teroristima Damask je takođe u borbu ubacio tenkove T-55 koji su bili laka meta teroristima i tek je vojna intervencija Rusije promenila tok rata u toj zemlji.

Masovni udar Hamasa na Aškelon - tvrde da su Izraelci pobili taoce

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA